+90 312 428 7412 - info@futerodesign.com

Tasarım ve Üretim için ayrı ayrı süreç yönetimimiz vardır. Tasarım yönetimimiz 10 aşamalı bir süreci kapsamaktadır. Kritik aşamalarda müşterinin de dahil olduğu ama çoğunluğu tarafımızca kontrol edilen süreçlerdir. Müşterimizin çıkarları gözetilen ve sonuç odaklı bir metodolojisi vardır..

Birçok farklı malzemeyi tedarik edebilme ve kullanabilme yeteneği bizi diğer endüstriyel tasarım firmalarından ayıran bir özelliktir. Kullanabildiğimiz farklı üretim yöntemleri ile kendi tasarımlarımızı ürettiğimiz gibi tasarımı tamamlanmış sadece üretim yaptırmak istediğiniz ürünlerinizde imal edebiliyoruz. Her iki durumda da ürünün tasarlanmış ve karar kılınmış mevcut estetik ve fonksiyonel özelliklerine saygı gösterip korumaya çalışıyor aynı zaman imalat aşamasını hızlandıracak ya da ucuzlatacak tavsiyelerde bulunuyoruz.

 


Briefing ve Ön Toplantı

Müşterilerimizle bir veya birden fazla ön toplantı yaparak, tasarım ihtiyacı, çözülmesii gereken problemler, yol haritası konusunda karşılıklı olarak görüş alışverişleri yapılır. Sonucunda tasarlanacak ürüne ilişkin ilkeler, süre ve maliyet gibi konularda taraflar mutabık kalır.

 

TY1_briefing

 

 

 


İlk Fikirler ve Konsept Tasarım

Ürüne ilişkin ilk fikirlerin ve bunlara bağlı olarak ilk görsellerin ve tasarım unsurlarının ortaya çıktığı aşama. Bu aşamayla hem müşterimizin projeye daha da ısınması hem de ileriye yönelik tasarım ekibinin yürüyebileceği görsel temeller oluşturulur.

 

TY2_konsept_tasarim

 


Mock-up ve Ölçekli Maket

Ürünün 3 boyutla ilk buluşma aşamasıdır. Ergonomi, ölçek ve form üzerine bir ön çalışma niteliğindedir. Elimizde tutarak ve hissederek ürünün tasarımının daha rafine hale getirmek ve deneyimlemek amaçlanmaktadır.

 

TY3_mock_up

 


3D Modelleme

Seri imalatın ilk başlangıç noktası ve son ürünün görsel olarak ortaya çıktığı ilk aşama. CAD/CAM kurallarına uygun olarak modellemiş ürün üzerinde teknik çalışmalara başlanır. Mekaniksel veya varsa elektroniksel anlamda montaj ve işlevsel parçalarla bir bütün olarak son ürün çiziminin ortaya çıkarılması amaçlanmaktadır.

 

TY4_modelling_render

 


Analiz ve Doğrulama

3 Boyutlu bilgisayar modellemeleri üzerinden prototip aşaması öncesi çeşitli simülasyon programları kullanarak analizler yapılmalıdır. Bu denemeler ilk yatırım maliyetini azaltmak için önemli bir yöntemdir. Kapasitemiz dâhilinde; sağlamlık, çarpma, hava akışı, ısı dağılımı gibi analiz hizmetlerini verebilmekteyiz.

 

TY5_analiz

 


Prototipleme

Herhangi bir kalıba veya ilk yatırıma gerek duymadan, görece düşük maliyetlere ilk ürün numunelerini elde etmek mümkündür. Böylelikle gerçek ürünün kendi orijinal malzemesinden tam ve eksiksiz olarak neye benzeyeceğin görmek amaçlanmaktadır. Prototipler bize ürünün doku, renk, ebat ve form olarak tam niteliklerini anlatmaktadır. Ayrıca bu aşamada ürün fiziksel testerede hazırdır.

 

TY6_prototip

 


Montaj

Ana tasarıma dışarıdan eklenecek mekanik ve elektronik parçaların fiziki uyumunu ve seri imalatta ürünün montajında karşılaşılabilecek problemleri ön görmek amacıyla teknisyenlere ürünü monte ettiriyoruz. Sonuçtan seri imalat sürecine yönelik karşılaşılabilecek olası problemlere göre tasarımda ufak değişikliklere gidebilmekteyiz.

TY7_montaj

 


Test Etme

Ürün tüm elemanlarıyla beraber ön testlere tabi tutulmaktadır. Bunların ürünün cinsine ve aranılan standartlara göre müşteri tarafından yapılmaktadır. Sonuçlara göre ufak revizyonlar tasarımda yapılabilmektedir.

 

TY8_testing

 


Seri İmalat

Her şeyiyle üretime hazır olan ürün, seri imalat için gerekli aşamalara geçer bu hususta tasarımın birebir istenilen özelliklerini koruması için imalat süreci tasarımcı ve müşteri tarafından kontrol edilir. Genellikle kalıplama, deneme üretimi ve yüksek sayıda üretim olarak aşamaları vardır.

 

TY9_kaliplama

 


Son Ürün

Tasarım sürecinin çıktısıdır. Son ürün markette nihaiyi müşterisinin önüne gider. Bundan sonraki süreçte ürün ömrü süresince alınan geri beslemeler doğrultusunda sonraki nesil yeni ürün için ilk temelleri atılmış olur.

 

TY10_urun

 

                      Hızlı Prototipleme   |    Seri Üretim

Form Teknikleri

Şişirme&Rotasyonel Kalıpma, Termoforming, Plastik/Metal Enjeksiyon,  Sıvama, Presleme, Derin Çekme, Süperforming, Bükme, Çektirme, Ekstrüzyon, Kum Kalıplama, Döküm, CNC, Fotokimyasal Aşındırma, Lazer Kesim, Su Jeti

Montaj Teknikleri

Ark Kaynağı, Sürtünme Kaynağı, Spot Kaynağı, Titreşim Kaynağı, Alüminyum Kaynağı,  Kimyasal Yapıştırma, Vidalama, Perçin Çakma, Lehimleme, Tırnaklı Geçme,  Kazıklama, Neodymium Magnet, Sıkı Geçme, 3M Sticker Tape Teknolojileri

Bitirme Teknikleri

Spray Boyama, Eleksal Boyama, Elektro Kaplama, Elektrostatik Boyama, Galvanizleme, Taşlama, Kumlama, Polisaj, CNC Gravür, Yüzey Baskı, Pad Baskı,  Silikon Kaplama , Rölyef İşleme,
Seramik Kaplama, Hidrofobik Kaplama

Hammadde & Malzemeler

Düşük ve Yüksek Yoğunluklu Poliüretilen, Lineer Düşük Yoğunluklu Poliüretilen, Yüksek Molekül Ağırlıklı Poliüretilen, Polivinilklorür ve Vinil Kopolimerleri, Polistiren, Polipropilen, Termoplastik Poliamid, Poliamid, Sulfon Polimerleri, Polimetil Menten, Fenilenoksit Kökenli Reçine, Asetal Hopolimerleri, Asetal Hopolimerleri, Polikarbonat, Termoplastik Polyester, Polybütülen, Polyüretan, Selülozikler, Stiren Akrilonitril, ABS, Poliakrilat, Naylon, Nitril Reçine, Polifenilen Sülfit, Termoplastik Elastomerler, Alüminyum, Çelik, Zamak, MDF, Masif&Lamine Ahşap


Prototipleme

 İster plastik isterse metal tüm form ve yapıda parçaların prototiplemesini en son boyasına kadar yapmaktayız. Bu süreç sonunda ürünün tam anlamıyla birebir görüntü ve işlevsellikte ki modeli üzerinden pazarlama dâhil tüm ardıl çalışmalar yapılabilmektedir.

 

UYY_01

 


Kalıplı Saç Şekillendirme

Sac malzemeleri şekil vermek üretim yöntemleri arasında en eskiye dayanır.  Tek hamlede birçok işlemi bünyesinde barındıran kalıplı sac şekillendirme. Aynı anda sacın kesilmesi, bükülmesi ve 3 boyutlu bir form verilemesi ile sonuçlanır. FUTERODESIGN olarak tasarımlarımızın üretiminde bu yöntemi rahatlıkla kullanabilmekteyiz.

 

UYY_02

 


Saç Bükme

Sac parçaların çeşitli açılarda bükülerek doğrusal ya da prizmatik formların elde edilmesinde kullanılan yaygın bir yöntemdir. Maliyet olarak ucuz bulunduğu için genellikle çeşitli düzlemsel formlarda kutular elde edilerek ucuz maliyetli ürün tasarımları yapılmaktadır.

 

UYY_03

 


Saç Kesim

Lazer ve router kullanılarak yapılan sac kesim işlemleri. 2 Boyutlu formların elde edilmesinde veya büküm öncesi çeşitli formların açılımlarının elde edilmesinde kullanılmaktadır. Çok hassas şekilde istenilen iki boyutlu desenler bu yöntemle elde edilebilinir.

 

UYY_04

 


Plastik Enjeksiyon

Günümüzde en çok kullanılan üretim yöntemlerinden biridir. Komplex olarak nitelendirilebilecek formları bazı üretim kuralları dahilinde elde etmek mümkündür. Plastik polimerlerin ısı yardımıyla homojen bir şekilde eritilmesi ve daha sonra bunun basınçla çelikbir kalıba enjekte edilmesi ve soğutulması sonucu kalıptan çıkarılarak istenlen formun elde edilmesi aşamalarından oluşur.

 

UYY_05

 


Taşlama ve Kumlama

Yüzey dokusunun oluşturulmasında ve pürüz ve çapakların düzeltilmesinde kullanılan bir yöntemdir. Son ürünün görsel ve dokunsal olarak ne hissettirdiği bu işlemin sonucu ile çok alakalıdır. Ardıl bir işlem olduğundan son ürüne istenilen noktada istenilen doku verilebilmektedir.

 

UYY_06

 


Birleştirme Teknikleri-Kazıklama

Farklı ya da aynı cins malzemelerin ısı yoluyla birleştirilmesidir. Genellikle ürünlerin tek parça üretilmesinde maliyet arttırıcı unsular bulunduğunda, ucuzlatmak amacıyla kullanılır. İşçiliği ve birim maliyeti artıcı ama çok sayılı üretimlerde otomasyona gidilebilen bir metottur.

 

UYY_07

 


Birleştirme Teknikleri-Titreşim

Yüksek frekansla titreştirilerek iki plastik parçanın birleştirilmesi yöntemidir. Çok hassas birleştirmelere ihtiyaç duyulduğunda kullanılan bir yöntemdir. Ayrıca bu iş içinde kalıp benzeri seri imalat yöntemleri kullanıldığı için çok yüksek sayıda parçanın üretiminde rahatça kullanılabilmektedir.

 

UYY_08

 


Ahşap İşleme

Geleneksel ve modern ahşap işleme, biçim verme ve birleştirme tekniklerinin tamamını büyük ölçüde yerel imkânlardan faydalanarak kullanmaktayız.

 

UYY_09

 


Döşeme

Modern mobilya tasarımlarının olmazsa olmazı iyi döşemedir. Bu hususta akıcı ve organik formların elde edilmesinde kaliteli döşeme ustalarını 3 Boyutlu formların 2 Boyutlu açılımlarıyla buluşturmak çok önemlidir.

 

UYY_10

 


Serigrafi ve Pad Baskı

Birçok ürün üzerinde bulunan desen, rakam ve yazıların başlıca yapılma yöntemleridir. Ürünün tamamlayıcı unsurlarındandır. Teknik olarak hassas yapılması germektedir ancak gelenekselleşmiş bir üretim yöntemi olup çok pahalı değillerdir.

 

UYY_11

 


Spray ve Toz Boyama

Ürünlerin bütünsel olarak renklendirme işlemlerinin başlıcalarındandır. Hem profesyonel hem amatör olarak yapılabilecek işlemlerdir. Evrensel olarak belirlenmiş renk kodu sistemiyle istenilen her türlü renkler elde edilebilmektedir.

 

UYY_12

 


Tersine Mühendislik

Mevcut teknik bir uygulamanın son ürüne yansıdığı şeklinden yola çıkılarak temeline ulaşılması yöntemidir. Genllikle patent koruması kalkmış bir ürün üzerine uygulanarak tasarım süreci ve sonucu konusunda bilgi sahibi olunur. Bu da bazı noktaları baştan keşfetmek yerine, denenmiş ve onaylanmış çözümlerdem faydalanarak yeni ürün tasarım sürecine hız katar.

 

UYY_13

Back to Top